Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /customers/a/4/d/langaryd.se/httpd.www/wp-content/themes/parallelus-incentive/extensions/ubermenu/core/sparkoptions/SparkOptions.class.php on line 760 Årets utvecklingsgrupp | Långaryd
Årets utvecklingsgrupp

Årets utvecklingsgrupp

Långaryd-Landeryd i Samverkan har blivit utsedda till Årets utvecklingsgrupp i Halland! Det var vid Hela Sverige ska levas årsmöte som representanter från Långaryd-Landeryd i Samverkan fick ta emot utmärkelsen och en check på 5000 kr. Hela Sverige ska Leva är en riksorganisation för lokala utvecklingsgrupper som byalag, samhällsföreningar eller intresseföreningar. Organisationen arbetar för att stödja och ge redskap för utvecklingsarbete på landsbygden.

Motiveringen

I motiveringen togs bland annat upp att Långaryd-Landeryd i Samverkan har dragit i gång projektet Långaryd –Världens Släktbygd som går ut på att Världens släktbygd (Långaryds socken där tätorterna Långaryd och Landeryd ingår) ska synliggöras för boende, besökare och potentiella nyinflyttare. Långaryd är känt och unikt för att vara hemvist för Världens största utforskade släkt – Långarydssläkten.

2013 har två etapper av upprustning av Nyarps Bygdegård genomförts för att kunna bättre nyttja gården till aktiviteter i bygden. Under våren genomfördes en guideutbildning och i samband med Tågdagarna i Landeryd i september såg den första dramatiserade guidningen i Släktens fotspår dagens ljus.

Under 2013 har fritidsgård för hela familjen genomförts en gång i månaden. Nyarpslägret genomfördes med ett 80-tal barn och vuxna som tillsammans tillbringade två dygn med övernattning i tält intill Nyarps bygdegård.

Valborgsfirandet vid Nyarps Bygdegård är ännu ett exempel på en ny tradition som vi tillför dem vi redan har. Den småregniga Valborgsmässoaftonen byttes till en strålande 1:a maj, där kören sjöng för våren och spexade traditionsenligt i Landeryd.

-Det är väldigt roligt att vårt arbete i bygden blivit uppmärksammat! Pengarna kommer väl till användning i våra aktiviteter för barn och ungdomar i Långaryd och Landeryd. Vi är stolta och glada över utmärkelsen Årets utvecklingsgrupp!, säger Anna Roos, ordförande i Långaryd-Landeryd i Samverkan.

 

Inlägg från Facebook

2 veckor sedan

Långaryd - Världens släktbygd
Läs mer på Facebook