Det stora matslaget

Det stora matslaget

Det Stora Matslaget är matlagningsprogrammet där hela samhällen går man ur huse och tillsammans försöker vinna titeln som Sveriges mest välsmakande ort. Vår egen Långarydssläkting Josefin Johansson är lagledare i Hylte och söker just nu bygdens bästa amatörkockar. Programmet spelas in i Hylte 24-25 Maj och platsen som diskuteras just nu är Charlottenlund i Långaryd.

Om programmet

Varje ort har en lagledare i form av en entusiasmerande, folkkär person. Dennes uppgift är att sätta ihop ett tremanna lag av
matglada ortsbor från sin hemort eller den bygd hon har starka band till och tillsammans med dem komponera en tävlingsmeny, inspirerad av regionens lokala mattradition.

I serien får vi se spännande platser och unika möten mellan människor av olika bakgrund och ålder när de förenas i sitt stora matintresse. Men här finns också en stor portion tävlingsnerv, kämparglöd och fantastisk matlagning när två lag varje vecka möts i en spännande matduell.

Mycket av programmet handlar om skildra sin bygd och att på ett varmt sätt beskriva sin ort och peppa den till framgång.

Juryn
Ordförande: Marcus Samuelsson
Kritiker: Författaren Mons Kallentoft
Matetnolog: Anna Burstedt

Vill du vara med?

Nu har du chansen att tillsammans med Josefin Johansson tävla i TV och bjuda på er bygds godaste mat. Vi söker efter 15 personer som kan tänka sig laga mat åt Josefin för att förhoppningsvis komma med i hennes lag.

Förutom det så klart, behöver vi hjälp men att få igång en djungel trumma om att vi kommer till er den 24-25/5 det vore fantastisk om det blev en folksamling på inspelnings platsen, nu är det dags att sätta Hylte på kartan!

Är du intresserad av att ta en plats i laget och representera HYLTEBRUK I SVT? Eller har du kanske tips om någon färgstark karaktär som skulle passa att vara med i programmet eller har GODA kunskaper om den lokala maten? Eller vill du vara publik?

Hör av dig!
Roxana.acevedo@sto-cph.com
TEL: 070 – 456 05 25

Inlägg från Facebook

Är det någon du vill tacka i nästa numret av SOCKENBUDET, vill du annonsera eller på annat sätt bidra till innehållet? då är det hög tid att berätta det för redaktionen. I veckan ska vi sammanställa nästa nummer. ... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

2 veckor sedan

Långaryd - Världens släktbygd

terminspremiär för fritidsgården, många kreativa bakverk skapades 🙂 ... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook

På Söndag 6 januari, trettondedag jul, blir det julspel, Pappa Panovs stora dag, i Långaryds kyrka kl 15. Lokala skådespelare och sångare från kören. Varmt välkommen! ... Läs merLäs mindre

Läs mer på Facebook